Kovac: "Mexico was gewoonweg beter"

Kroatië zag maandag de hoop op de volgende ronde op het WK vervliegen. Bondscoach Niko Kovac stelde in Recife vast dat Mexico een maatje te groot was. Twintig minuten voor tijd opende Rafael Marquez namens Mexico de score. 

In de jacht op de gelijkmaker gaven de Kroaten de nodige ruimte weg, waardoor Andres Guardado en Javier 'Chicharito' Hernandez de voorsprong konden opvoeren. In de slotfase redde Ivan Perisic nog de Kroatische eer (1-3). Mexico kan zich opmaken voor de achtste finale tegen Nederland, Kroatië keert huiswaarts. "Ik wil Mexico feliciteren", zei Kovac na de uitschakeling tegen HTV. "Ze waren vijftig minuten de betere ploeg. In dit soort duels draait het om details."

"We gaven twee keer teveel ruimte weg bij standaardsituaties", aldus de voormalig captain van Kroatië. "Mexico toonde veel respect voor ons. Ze hielden rekening met ons. Normaal zetten ze altijd snel druk, maar ze waren op de hoogte van waartoe wij in staat zijn bij counteraanvallen."

"In de tweede helft zag je dat we het fysiek zwaar hadden. Toen werd Mexico beter. We hebben de mensen in Kroatië vermaakt. Vooral in de eerste twee wedstrijden. Mexico was gewoonweg beter in deze wedstrijd", besluit Kovac. Mexico volgt groepswinnaar Brazilië naar de volgende ronde.