Doelpuntenmaker Fer: "We hebben zelfvertrouwen"

Leroy Fer kon niet anders dan tevreden zijn na zijn belangrijke goal voor het Nederlands elftal tegen Chili. De middenvelder stond koud in het veld, toen hij de openingstreffer op zijn naam zette op aangeven van Daryl Janmaat. "Ongelooflijk. Ik had nog geen bal geraakt", zei hij voor de camera's van de NOS. "Het was een goede bal van Janmaat en ik kopte hem lekker binnen."

Het WK voetbal in Brazilië verloopt voorspoedig voor het Nederlands elftal. De achtste finales werden al na twee groepswedstrijden bereikt. Fer vervult een reserverol, maar is blij met de gang van zaken. "We pakken negen punten uit drie wedstrijden. Geweldig. Iedere wedstrijd gaan we voor de winst, vandaag ook weer."

Op de vraag waar het sprookje voor Oranje gaat eindigen, kon Fer geen antwoord geven. "Maar we hebben zelfvertrouwen. Nu op naar de achtste finales. We beginnen weer op nul, maar dat maakt niet uit. We willen gewoon alles winnen", aldus de speler van Norwich City.

Oranje had tegen Chili aan een punt genoeg om als groepshoofd te eindigen. Spanje en Australië waren al uitgeschakeld. Naast Fer was ook Memphis Depay belangrijk voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. De PSV-aanvaller verdubbelde de score in de blessuretijd.