'Eerste beelden Batman v Superman en Wonder Womans outfit op Comic-Con'

Het duurt nog precies een maand voordat in San Diego Comic Con International begint en als er één film is die de rumor mill goed draaiend kan houden, dan is het wel Batman v Superman: Dawn of Justice. Of BvSDoJ, voor intimi. Dit weekend kwamen een paar interessante geruchten over de aanwezigheid van de film op Comic-Con naar voren.

Ten eerste melden diverse partijen (die wellicht elkaar echoën, dus laten we voorzichtig blijven) dat Warner Bros. van plan is een eerste teaser te gaan tonen van de film. Dat is in principe mogelijk, want er wordt al een tijdje gefilmd. Hoeveel er te teasen is, is natuurlijk niet duidelijk, maar de grote vraag is; worden die beelden vervolgens ook netjes online weergegeven? Het is natuurlijk policy om sommige zaken exclusief voor con-gangers te houden en vanwege het filmverbod is het vinden van door bezoekers gefilmde beelden ook niet altijd een pretje, dus dat wordt afwachten.

Ten tweede schijnt men van plan te zijn om na Batmans outfit ook de kledingkeuze van Diana Prince, beter bekend als Wonder Woman, bekend te gaan maken. Volgens een bron van de website JoBlo.com zal haar kostuum dicht in de buurt van haar klassieke look zitten. Haar outfit omvat een blauw lederen rokje, zilveren manchetten tot haar ellebogen, een gouden tiara (met een design in het midden, wellicht een rode ster) en een variatie van de tradionele rode top. Daarnaast draagt ze haar 'lasso of truth', speer, zwaar en schild. Diana wordt blijkbaar zwaarder bepakt dan Captain America, maar ze kan het hebben. Ook schijnt ze in de film te worden geïntroduceerd als een normaal persoon voordat ze als Wonder Woman ten tonele verschijnt voor de eindstrijd. Want het is Zack Snyder, dus er is een eindstrijd.

Ten derde schijnt Kal-Els toekomstige BFF, Bruce Wayne, niet in zijn klassieke landhuis te wonen, zoals in alle vorige iteraties van het personage. In plaats daarvan woont hij in een hut bij een meer, bovenop de Batcave waarin de Batwing, Batmobile en dergelijke te vinden zijn. Deze hut staat wel op het Wayne landgoed, maar hij zondert zich dus een beetje af.

Tenslotte Lex Luthor. Daar is nog niet zoveel over bekend, maar Jesse Eisenbergs Luthor wijkt niet veel af van de bekende weergave: hij vindt zichzelf het beste dat de mensheid te bieden heeft en kan het niet hebben dat de buitenaardse Superman beter is dan hij. Het conflict tussen Luthor en Superman geeft een langdurige vete weer.

Natuurlijk zijn dit allemaal geruchten, maar daarom niet minder onderdeel van de voorpret, die nog duurt tot 6 mei 2016, wanneer BvSDoJ in de bioscopen verschijnt. Natuurlijk hebben we tegen die tijd al voldoende beelden gezien, waarvan de eerste misschien over een maand volgen.