[Groep H] Uitslag Zuid-Korea - Algerije

Algerije heeft voor het eerst sinds 1982 weer een wedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal gewonnen. Het Noord-Afrikaanse land zegevierde in een aantrekkelijke tweede poulewedstrijd tegen Zuid-Korea met 2-4 en mag in de laatste wedstrijd met Rusland uit gaan vechten wie er naar de volgende ronde gaat.

Algerije begon met een vernieuwde opstelling goed aan de wedstrijd en kreeg al snel grote kansen. Zuid-Korea speelde in de eerste helft erg slordig en gaf achterin veel ruimte weg. Onder meer Slimani en Brahimi waren al vroeg bij een Algerijnse voorsprong. Toch duurde het pas tot de 26e minuut voordat Slimani het voordeel uit kon buiten door tussen twee Zuid-Koreaanse verdedigers prachtig te scoren.

Halliche verdubbelde nog geen twee minuten later de voorsprong uit een hoekschop toen hij vrij in kon koppen. De Koreaanse doelman zat hierbij volledig mis. Nog voor rust stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op toen Djabou een counter vakkundig tegen de touwen werkte.

Na rust tapte Zuid-Korea uit een ander vaatje en zocht veelvuldig de aanval. Son wist al na vijf minuten een bal door de benen van de Algerijnse keeper binnen te prikken, waardoor de Koreanen plots er weer in gingen geloven. De Algerijnen kregen het zeer lastig, maar met kunst en vliegwerk wist M'Bolhi in die fase van de wedstrijd samen met zijn verdediging de tegenstanders van scoren af te houden.

Brahimi gooide na een goede combinatie met Feghouli het duel in het slot: 4-1, al wist Koo nog wel het net te vinden. De Zuid-Koreanen probeerden er nog een doelpunt uit te slepen, maar kansen waren niet aan Son en Ji besteed, waardoor de Aziatische ploeg verloor en vrijwel kansloos is voor een plaats in de volgende ronde.