Wilmots: "Niet altijd champagnevoetbal"

Met de 1-0 zege op Rusland komt België op zes punten in Groep H op het WK en is het daarmee zeker van de volgende ronde. Bondscoach Marc Wilmots is dan ook dik tevreden. Net als in de wedstrijd tegen Algerije haalde Wilmots de zwak spelende Romelu Lukaku vroeg in de tweede helft naar de kant. De 19-jarige Divock Origi was zijn vervanger en schoot België vlak voor tijd naar de winst. "Dankzij de wissels hebben we hier vandaag gewonnen", aldus Wilmots volgens Het Laatste Nieuws.

"Dit was een sterke tegenstrever", zei Wilmots na afloop van de wedstrijd over Rusland. "Ze waren goed in het begin van de tweede helft. Dan hadden wij het even moeilijk, maar de laatste vijftien minuten viel Rusland terug. Fysiek waren ze niet sterk genoeg en dankzij de wissels hebben we hier vandaag gewonnen."

"Sommige spelers zijn onder hun niveau gebleven, maar we hebben karakter getoond. We zijn er altijd in blijven geloven. Dit was misschien niet onze beste match, maar wel beter dan die van Argentinië gisteren tegen Iran. We kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen, hé. Je mag niet vergeten dat we nu 32 op 36 hebben gepakt als je de tien wedstrijden uit de kwalificatie meetelt."

Lukaku was boos na zijn wissel en liet dat met woord en gebaar blijken. "Dat is normaal. Dat is de adrenaline die spreekt. Hij was vandaag niet goed, maar ik heb twee spitsen. Wie weet is Lukaku binnen een week wel weer goed."