Spanning DeLange en Waylon te merken op podium

Ilse DeLange en Waylon stonden zaterdag voor het eerst sinds het Eurovisie Songfestival weer samen op een podium. Dat de twee sinds hun succes in Kopenhagen minder goed met elkaar door een deur kunnen, was voor de oplettende concertbezoeker te merken. Vooral DeLange schitterde tijdens de eerste editie van Tuckerville, dat plaatsvond in de Grolsch Veste in Enschede.

DeLange en Waylon, die vorige maand als The Common Linnets tweede werden bij het Songfestival, deden beiden hun uiterste best om er een geweldige show van te maken. Toch was zichtbaar dat de verhoudingen tussen de twee niet optimaal zijn, beide artiesten speelden op hun eigen eilandje. Na het Eurovisie Songfestival promootte DeLange het album van The Common Linnets zonder Waylon. De zanger liet weten dat hij graag door was gegaan met The Common Linnets, maar stopte vanwege meningsverschillen op het creatieve vlak.

Tijdens repetities voor Tuckerville is er volgens DeLange niet gesproken over het meningsverschil. Eerder deze week noemde de zangeres de repetitie 'best wel lastig'. "We zagen elkaar weer voor het eerst." De meeste bezoekers van Tuckerville hadden nauwelijks last van de spanningen tussen DeLange en Waylon. "Ik heb hier weken naar uitgekeken, wat een geweldig optreden", jubelde een van de bezoekers. "Wow, wat is dit gaaf. Het was de moeite waard", vond een ander.

DeLange leek meer te genieten van het door haar bedachte concert. Meermaals benadrukte de zangeres uit Almelo dat ze zo trots was dat dit evenement plaatsvond in Twente. Toen het publiek massaal de Grolsch Veste verlichtte bij de eerste tonen van DeLanges nummer Miracle, was de zangeres in tranen en niet in staat verder te zingen.

The Common Linnets, die zaterdag waarschijnlijk voor het laatst in deze bezetting hebben opgetreden, deelden tijdens Tuckerville het podium met De Dijk, Tim Knol en Daniël Lohues. Ook die optredens vielen in de smaak in Enschede. Vooral de duetten die DeLange deed met Knol en De Dijk-zanger Huub van der Lubbe werden enthousiast ontvangen. Voor de finale van Tuckerville stonden alle artiesten op het podium. Met het nummer Like a Rolling Stone zorgden ze voor een spetterend einde.