Rojer wint dubbelspel in Rosmalen

Jean-Julien Rojer heeft zaterdag samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau de titel in het dubbelspel gepakt op de Topshelf Open. Ze versloegen de Mexicaan Santiago Gonzalez en de Amerikaan Scott Lipsky. Op het gras van Rosmalen werd het 6-3 en 7-6 (3). Voor het als eerste geplaatste koppel is het al de vierde titel dit jaar.

Rojer en Tecau kwamen in de eerste set op een 5-1 voorsprong. Op eigen service konden ze de set nog niet beslissen, maar even later maakten ze het wel af. Ook In het tweede bedrijf namen ze de leiding en op 5-3 kregen ze zelfs twee matchpoints. Het Mexicaans-Amerikaanse duo knokte zich echter terug, waarna de tiebreak een prooi was voor Rojer en Tecau.

Rojer haalde in 2009 al eens de finale van het dubbelspel in Rosmalen. Daarin verloor de geboren Curaçaoënaar toen met de Zweed Johan Brunström. Tecau stond liefst voor de vijfde keer op rij in de finale. Alleen in 2011 liep hij de titel mis. Vorig jaar was de Roemeen de beste met de Wit-Rus Max Mirny. In 2010 en 2012 won hij met de Zweed Robert Lindstedt.

Jean-Julien Rojer serveert in de dubbelfinale van de Topshelf Open die hij samen met Horia Tecau zou winnen (PRO SHOTS/Action Images)
Jean-Julien Rojer serveert in de dubbelfinale van de Topshelf Open die hij samen met Horia Tecau zou winnen (PRO SHOTS/Joep Leenen)