Bruyneel vecht tienjarige schorsing aan

Johan Bruyneel gaat in beroep tegen de tienjarige schorsing die het Amerikaans arbitragehof hem heeft opgelegd. Dat meldt Cyclingnews. In April bepaalde de American Arbitration Association dat de voormalige ploegleider van Lance Armstrong tien jaar lang geen functie mag uitoefenen in de sport, omdat hij een van de hoofdrolspelers was in het dopingsysteem van de Texaan.

Bruyneel ontkent niet dat doping in een bepaalde periode wijdverspreid was in het wielerpeloton, maar hij vindt dat er nu een paar zondebokken worden aangewezen. De 49-jarige Belg is niet de enige die naar het internationale sporttribunaal CAS stapt. Het mondiale antidopingagentschap WADA is juist van mening dat de straf niet ver genoeg gaat.

Armstrong werd voor zijn dopinggebruik voor het leven geschorst en moest zijn zeven tourzeges inleveren. Na de publicatie van het Usada-rapport eind 2012 kreeg Bruyneel zijn ontslag als ploegleider van Radioshack. Hij liet al weten niet meer de ambitie te koesteren terug te keren in het wielrennen.