Nike blijft nog twaalf jaar sponsor Oranje

Het Nederlands elftal speelt ook de komende twaalf jaar in Nike-kleding. Dat heeft de KNVB vrijdag bekendgemaakt. Door de verlenging van het contract overschrijdt de verbintenis tussen het Amerikaanse sportmerk en Oranje de dertig jaar. Nike is namelijk sinds 1996 kledingsponsor van de KNVB.

Nike toont zich tevreden met de verlenging van de samenwerking. "De KNVB was één van Nikes eerste grote sponsorprojecten in het voetbal en dat heeft ons geholpen om 's werelds grootste en meest innovatieve voetbalmerk te worden. We kunnen niet wachten om dit succes verder uit te bouwen", liet vicevoorzitter Dermott Cleary weten. Nike sponsort onder meer ook Brazilië, Frankrijk en Engeland.

Behalve het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal spelen ook alle jeugdteams in Nike-kleding. Het sportmerk sponsort daarnaast onder meer het vrouwenvoetbal, straatvoetbal en de jeugdcompetitie. "Ze zetten zich niet alleen in voor het Nederlands elftal, maar voor het gehele Nederlandse voetbal en iedereen die van onze sport houdt", zei KNVB-directeur Bert van Oostveen daarover.