[Groep C] Uitslag Colombia - Ivoorkust

Colombia heeft vanavond zijn tweede wedstrijd tijdens het WK voetbal gewonnen. In Brasilia waren de Zuid-Amerikanen met 2-1 te sterk voor Ivoorkust. Alle doelpunten van dit duel vielen pas na de theepauze.

Tijdens het WK voetbal werd het duel tussen Colombia en Ivoorkust voor het eerst gespeeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd liepen bij sommige Ivoriaanse spelers de emoties hoog op. Sommigen, waaronder Serey Dié, hadden zelfs de nodige moeite om hun tranen in bedwang te houden.

De eerste kans van de wedstrijd werd na vijf minuten. Teófilio Gutiérrez schoot de bal voor Colombia van afstand richting het doel van Ivoorkust, maar deze poging was niet zuiver. Niet veel later verscheen een enorme bal op het veld, die met de nodige moeite werd verwijderd. Na de hervatting bleven de Colombianen overigens wel veel beter dan hun Afrikaanse opponent.

Na een klein half uur had Colombia dé kans op de openingstreffer. Geheel vrij voor de keeper raakt Gutiérrez de bal echter helemaal verkeerd. Ivoorkust had tot dat moment nog weinig laten zien. Zelfs Wilfried Bony, voormalig speler van Vitesse, kwam nog nauwelijks in het spel voor. Het rustsignaal werd dan ook begeleid van een klein fluitconcert, want veel gebeurde er in de eerste 45 minuten niet.

Wilfried Bony (rechts) in duel met Mario Yepes (PRO SHOTS / Action Images)

In de tweede helft lag het tempo van de wedstrijd een stuk hoger. In de 50e minuut zorgde dit voor gevaar bij het doel van Ivoorkust. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven, maar hier werd door de Colombianen niet veel mee gedaan. Aan de andere kant was het Yaya Touré, die een kansje voor de Ivorianen kreeg. Ook Bony kreeg niet veel later zijn mogelijkheid. Een fraaie omhaal werd echter niet tot doelpunt gepromoveerd.

Intussen probeerde Colombia wel steeds meer aan te dringen, wat na bijna iets meer dan een uur spelen de verdiende goal opleverde. Na een corner kwam James Rodríguez hoger dan Zokora en verschalkte daarmee doelman Boubacar Copa Barry. Zes minuten later leek de wedstrijd gespeeld te zijn toen invaller Juan Fernando Quintero de score verdubbelde.

Ivoorkust leek zich echter niet bij een nederlaag neer te leggen. Gervinho liet kort na de tweede goal van zich spreken, zette de verdediging van Colombia te kijk en maakte de aansluitingstreffer. De drie goals zorgden er in elk geval voor dat het duel na rust helemaal is los gekomen. In de laatste tien minuten kon het duel nog alle kanten op. Zo kregen onder meer Salomon Kalou (Ivoorkust) en Quintero (Colombia) hele goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De zege op Ivoorkust betekende voor Colombia de tweede zege van dit WK voetbal. Afgelopen zaterdag werd Griekenland al op een 3-0 nederlaag getrakteerd. De Ivorianen zijn in deze groep echter nog niet uitgeschakeld, aangezien zij eerder al wonnen van Japan: 2-1.