Panamese teams vertrokken naar vindplaats rugzak

Vier onderzoeksteams zijn vertrokken naar de vindplaats van de eigendommen van Kris Kremers en Lisanne Froon. Dat laat een woordvoerder van het openbaar ministerie in Panama donderdag weten.

In totaal dertig man van onder meer politie, justitie en hulpdienst Sinaproc ging donderdagochtend (lokale tijd) op zoek naar nieuwe aanwijzingen in het afgelegen gebied in de provincie Bocas del Toro. Daar vond de inheemse bevolking vrijdag in een rivier een rugzak met spullen van de Nederlanders. Het onderzoek kan volgens Sinaproc tot vijf dagen duren.

Een aantla onderzoekers verplaatst zich met helikopters naar Bocas del Toro en een team vertrekt te voet vanuit Boquete, waar de vrouwen op 1 april voor het laatst gezien zijn. Sinaproc verwacht dat zij donderdagmiddag of -avond op hun bestemming aankomen. Twee Nederlandse rechercheurs ondersteunen de zoektocht.

De rugzak is momenteel voor onderzoek in Panama-Stad. De resultaten worden binnen enkele dagen verwacht. Volgens het OM in Panama is er vooralsnog geen sprake van dat de rugzak voor nader onderzoek naar Nederland gaat.