Doelman Spanje baalt van uitschakeling

Iker Casillas baalt van de vroege aftocht van Spanje op het WK. De regerend wereldkampioen is na nederlagen tegen Nederland en Chili al uitgeschakeld. "We vertrekken hier teleurgesteld. Dat doet pijn", laat de doelman weten. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de veertien jaar dat ik bij Spanje speel. Normaal krijgt Spanje niet zo veel goals tegen."

Volgens Casillas was de druk groot. "We wilden hier de fans blij maken, maar we troffen twee sterke tegenstanders. We moeten Nederland en Chili feliciteren." Casillas denkt dat dit het einde van een tijdperk kan zijn voor Spanje. De aanvoerder gaat na het toernooi goed nadenken over zijn toekomst. Maandag speelt Spanje nog voor spek en bonen tegen Australië.

"We moeten nu dit toernooi zo goed mogelijk eindigen, daarna gaan we verder kijken. Ik ben nu 33 jaar oud. Na de vakantie zullen we zien of er nog geloof is in het team." Casillas maakte deel uit van het team dat in 2008 en 2012 de Europese en in 2010 de wereldtitel veroverde.

Middenvelder Andres Iniesta is er nog niet mee bezig of dit het einde van een tijdperk is. "We hadden er vertrouwen in en een goed team, het is moeilijk om Brazilië op deze manier te verlaten. We hebben lang aan de top gestaan maar nu is het anders."