Overleg superprovincie donderdag verder

Het politiek topoverleg over het kabinetsplan voor de vorming van een 'superprovincie' gaat donderdag verder. Dat bleek woensdagavond na overleg op het ministerie van Binnenlandse Zaken tussen de fractiespecialisten en minister Ronald Plasterk (PvdA).

Woensdag was er overleg tussen Plasterk en Kamerleden van de coalitiepartijen en van D66 en GroenLinks, die in ruil voor concessies bereid zijn steun te geven aan de fusie van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman zei dat alle partijen hun wensen woensdagavond op tafel hebben gelegd. Volgens haar is het nu aan minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) om de financiële kaders aan te geven. Ze hoopt donderdag te horen op welke punten het kabinet D66 en GroenLinks tegemoet wil komen.

D66-Kamerlid Gerard Schouw liet zich in vergelijkbare bewoordingen uit. "We hebben onze wensen op tafel gelegd, en morgen zullen we wel zien." Over de kans dat het tot een akkoord komt wilde hij geen uitspraken doen.

Bronnen rond het overleg zijn niet erg optimistisch over de kans dat het tot een akkoord komt. Vermoedelijk wordt de vorming van de 'superprovincie' op de lange baan geschoven.