Brandalarm helpt laatkomende reiziger niet

Een te late passagier op Londen City Airport dacht dinsdag een slimme manier te hebben gevonden om toch nog zijn vlucht naar Frankfurt te halen. Hij liet het brandalarm afgaan op de luchthaven waardoor die volledig moest worden ontruimd.

Het personeel had de oorzaak echter snel gevonden en binnen een kwartier kon iedereen weer naar binnen, zo meldt de luchthaven woensdag in een verklaring. "Hoe mooi Frankfurt ook is, de persoon die het alarm liet afgaan wenst waarschijnlijk met terugwerkende kracht dat hij zijn verlies genomen had en een nieuwe vlucht had geboekt, aangezien de politie zich nu over de zaak buigt." Wat voor straf de gehaaste reiziger boven het hoofd hangt, is niet bekend.

London City Airport benadrukt dat laatkomers écht geen andere keuze hebben dan hun verlies te accepteren. "Zodra de motoren van een vliegtuig zijn gestart, kun je als laatkomer er weinig aan doen om alsnog aan boord te komen, behalve jezelf vastklampen aan het landingsgestel - wat we natuurlijk niet aanraden."

Brandalarm helpt laatkomende reiziger niet
Brandalarm helpt laatkomende reiziger niet (Foto: ANP)