Fifa 15 info en releasedatum

Veel marketingfeitjes betreffende Fifa 15 zijn nu bekend. Het spel is grafisch zwaar gepimpt, de gameplay en het gedrag van de bal zijn aangepast. De beleving van het publiek en de spelers is realistischer gemaakt. Fifa 15 komt 26 september uit, maar niet op de WiiU.

Natuurlijk wordt ieder nieuw spel in een reeks aangekondigd als hét exemplaar met ongekende prestaties die nóóit eerder zijn gezien. De voorbeschouwingen duiden erop dat Electronic Arts niet overdrijft. Een kort staatje van de verbeteringen:

  • Meer dan 600 nieuwe emoties voor de spelers, ook voor de bank.
  • Spelers reageren anders, naargelang de positie van hun team in de competitie.
  • Nieuwe tactieken voor je team, zoals Tijdrekken.
  • Een realistische grasmat met dynamische schade, zoals na een sliding, die zichtbaar blijft gedurende de hele wedstrijd.
  • De kleding wordt en blijft ook vies.
  • De bal gedraagt zich meer als een… voetbal. Aannemen wordt dus moeilijker.
  • De stadions zijn nog beter gelijkend op het origineel gemaakt, maar het publiek ook. De liederen die worden gezongen en het gedrag is gebaseerd op de echte fans van het lokale team.
  • Fifa 15 gebruikt voor next-gen de ignite-engine, dezelfde als in Fifa 14, maar deze keer ook voor de pc-versie. Daarnaast heeft pc nu dezelfde features als de PS4 en Xbox One-versies.

fifa 15

In de Fifa Ultimate Teammode (FUT) is er een nieuw onderdeel genaamd Legends. Je kan dan voetballegendes in één team opstellen. Een teruggekeerd onderdeel is de Single Online Match. Hier kun je een match spelen, die niet meetelt voor toernooi of seizoenstatistieken.

Er zijn twee edities: Standard en Ultimate. De Ultimate Teameditie heeft als extra’s onder andere het Adidas All Star-team, vijf paar adidas schoenen en voor sommige platforms 3 juich-animaties. De preorder geeft je 15 Goud-pakketten voor je Fifa dream-team.

Opmerkelijk is dat dit deel niet uitkomt voor de WiiU, maar wel voor de Wii. Er zijn geruchten, dat dit zou liggen aan de tegenvallende verkoop van de WiiU.

Fifa 15 komt uit voor PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii (en géén WiiU), Nintendo 3DS en Windows. Releasedatum 23 september voor Noord-Amerika en 26 september voor Nederland.

Standard Teameditie $59,99 en Ultimate Teameditie $69,99.

Minimum systeemeisen pc:
OS: Windows V/7/8/8.1 -64-bit
CPU: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz
RAM: 4GB
Harde schijf ruimte nodig: 15.0 GB
Minimum ondersteunde grafische kaarten: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
DirectX: 11.0

logo