[Groep H] Uitslag Rusland - Zuid-Korea

Rusland en Zuid-Korea hebben in een weinig inspirerende wedstrijd op het WK 1-1 tegen elkaar gespeeld. Daardoor gaat België nu alleen aan de leiding in Groep H.

De eerste twintig minuten waren een schaakspel. Rusland wachtte geduldig en had het meeste balbezit, terwijl de uitbraken van de Koreanen niet echt gevaarlijk bleken. Na 25 minuten was het grootste gevaar een afgeslagen corner die van afstand werd ingeschoten, maar het schot kraakte in de defensie van de Koreanen. Ook in de rest van de eerste helft bleef de beperkte actie te vinden in enkele afstandsschoten aan beide kanten. Het bleef dan ook 0-0.

In de tweede helft ging de wedstrijd verder waar hij gebleven was. Meer dan gevaar uit vrije trappen, afstandschoten en standaardsituaties kwam het niet. Wel was Korea veel sterker dan Rusland in het begin in die tweede helft. Doelman Igor Akinfeev had ook moeite om de afstandsschoten te klemmen.  Dit zorgde in de 65e minuut ook voor de 0-1. Nota bene invaller Keun-Ho Lee schoot de bal recht op de doelman af, maar dit schot was de doelman te machtig. Een enorme keepersfout zorgde ervoor dat de bal toch in het doel eindigde. Rusland sloeg echter terug,  een rebound werd binnengeschoten door invaller Alexander Kerzhakov, en zo werd het 1-1 vlak voor het begin van het laatste kwartier. In dit laatste kwartier gebeurde er echter weinig waardoor de ploegen elkaar in evenwicht hielden.

Rusland

1 - 1

Zuid-Korea

74' Kerzhakov    68' Keun-Ho

Gele kaart: Shatov (Rusland) Heung-Min, Sung-Yueng, Ja-Cheol (Zuid-Korea)

Arbiter: Pitana (ARG)