[Groep A] Uitslag BraziliŽ - Mexico

De WK-wedstrijd tussen Brazilië en Mexico is in 0-0 geëindigd. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het een spannende wedstrijd met snel voetbal, waarin vooral de doelman van Mexico ervoor zorgde dat het 0-0 bleef. Beide ploegen komen hierdoor op vier punten.

De wedstrijd begon vooral hard. In het eerste kwartier had scheidsrechter Çakir al  verscheidene keren geel kunnen trekken voor beide teams. Brazilië leek het sterkst in aanvallend opzicht, maar tot grote kansen kwam het niet. Mexico kwam daarna iets meer uit de schulp en vuurde een afstandsschot af op doelman Julio Cesár. Even later kreeg Neymar een enorme kopkans, maar de Mexicaanse doelman pareerde knap op de inzet. Tot aan de rust was de wedstrijd in evenwicht, met nog één grote kans voor de Brazilianen, maar de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa lag opnieuw in de weg.

Brazilië kwam met Bernard voor Ramires uit de kleedkamer om meer grip te krijgen op de wedstrijd, en via Bernard kregen ze net na de rust ook meteen een grote kans. Mexico kreeg snel het meeste grip op de wedstrijd en zij kregen ook de kansjes aan het begin van de tweede helft na dat ene moment van Brazilië. Het bleef Brazilië dat de grotere kansen kreeg, maar ook in de tweede helft bleek Ochoa een moeilijk te kloppen doelman. Ook Jô kreeg een grote kans, maar deze bleek toch te moeilijk voor de Braziliaan die naast schoot.

Tegen het eind van de wedstrijd maakte Thiago Silva een harde overtreding die rood waard was, maar hij ontsnapte met geel. Even later was Ochoa nogmaals de held voor het Mexicaanse team door de reddende engel te zijn na geklungel bij een vrije trap. De laatste kans was voor Mexico, want Jiménez kreeg een vrije schietkans, maar Julio César voorkwam een nog erger scenario voor de Brazilianen.

Brazilië

0 - 0

Mexico

 
 Gele kaart: Ramires, Thiago Silva (Brazilië), Aguilar, Vasquez (Mexico)
 

Arbiter: Çakir (TUR)
 
Opstelling:   Opstelling:
Julio César
Dani Alves
Thiago Silva
David Luiz
Marcelo
Paulinho
Oscar (84' Willian)
Luiz Gustavo
Ramires (46' Bernard)
Fred (68' Jô)
Neymar
  Ochoa
Vázquez
Rodríguez
Márquez
Moreno
Layún
Herrera (76' Fabian)
Aguilar
Guardado
Dos Santos (84' Jiménez)
Peralta (74' Hernandez)