Wilders: tijd voor lastenverlichting

De nieuwe cijfers van het Centraal Planbureau over de Nederlandse economie tonen aan dat het kabinetsbeleid zorgt voor lastenverhogingen en werkloosheid. Het roer moet drastisch om, want Nederland 'snakt' naar lastenverlichting, stelt PVV-leider Geert Wilders maandag in een reactie.

"Rutte moet de belastingen verlagen en stoppen met de massaontslagen in de zorg", stelt hij. "Er mag geen cent meer naar ontwikkelingshulp en zeker geen cent extra. De grenzen moeten dicht voor de tienduizenden asielzoekers die Nederland overspoelen." Wat de PVV-leider betreft, gaan de belastingen en accijnzen direct omlaag. Het kabinet moet investeren in lastenverlichting, wat volgens hem zorgt voor banen en economische groei.

Het CPB liet maandag weten dat de eerdere groeiraming ongewijzigd blijft: de economie groeit dit jaar met driekwart procent en volgend jaar met 1,25 procent. De werkloosheid gaat volgend jaar nog niet omlaag. De cijfers tonen volgens het kabinet juist aan dat Nederland de weg naar boven weer heeft gevonden.