Ook leger SyriŽ richt vizier op ISIS

De Syrische luchtmacht heeft zondag stellingen bestookt van de extremistische rebellenbeweging Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS) in het noorden en oosten van het land. Het Syrische leger neemt ISIS op de korrel omdat de militie sinds afgelopen week beschikt over in Irak buitgemaakte zware en geavanceerde wapens, meent het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Het regeringsleger leek ISIS tot dusver wat minder fel te bevechten dan gematigder opstandelingengroepen. Die betichten de regering in Damascus er zelfs van de moslimextremisten te sparen zodat zij in het rebelse kamp aan macht zouden winnen. Het Westen zou zich dan wel honderdmaal bedenken voor het de rebellen zou steunen.

De luchtmacht bombardeerde zaterdag en zondag versterkingen van ISIS in de provincies Hassakeh en Raqqa, meldt het Observatorium op gezag van activisten ter plaatse. Onder meer Shaddadi was het doelwit. Die oostelijke grensstad zou voor ISIS een belangrijk knooppunt zijn in het verkeer van manschappen en goederen tussen Irak en Syrië.