ISIS rukt op naar Bagdad

ISIS is bezig aan een opmars richting Bagdad. De extremistische rebellenbeweging is de Iraakse hoofdstad tot op enkele tientallen kilometers genaderd. Andere steden in Irak zijn al in handen gevallen van de terreurorganisatie. De Iraakse strijdkrachten hebben laten weten in 24 uur tijd 279 rebellen te hebben gedood. Ze kregen daarbij hulp van Koerdische en shi'itische milities.

Bij een autobomaanslag in Bagdad kwamen tien mensen om het leven. Daarnaast raakten 21 personen gewond. Een rekruteringsbureau in de hoofdstad werd getroffen door mortiervuur, waarbij zes mensen het leven lieten.

ISIS is zondag ook begonnen aan een aanval op de Noord-Iraakse stad Tal Afar. Dat hebben bronnen bij de regering gezegd. De soennitische strijders vuurden raketten af die zij afgelopen week buit maakten op het leger.

Bronnen meldden dat veel militairen en burgers zijn gesneuveld. Het lokale ziekenhuis zou het grote aantal gewonden niet kunnen behandelen. In Tal Afar wonen vooral Turkmenen, die een belangrijke etnische minderheid in Irak vormen.