[WK Hockey] Brons raakt Argentijnse bondscoach

De Argentijnse bondscoach Carlos Retegui was zondag geroerd door het door zijn hockeymannen veroverde WK-brons. "Ik ben speler, assistent-trainer en trainer geweest en ik vertegenwoordig mijn land al 26 jaar", somde hij op. "Dit is, naast de geboorte van mijn zoon, een van de mooiste momenten van mijn leven."

Ook aanvoerder Lucas Rey glom van trots. "Ik denk dat we van begin tot einde een goed toernooi hebben gespeeld." Het verschil werd gemaakt door de aanstelling van Retegui. "Toen gingen we anders trainen. Het team begon ook anders te denken. We begonnen in onszelf te geloven."

De Engelse bondscoach Bob Crutchley zei ondertussen 'kapot' te zijn van de nederlaag van zijn mannen. "Het is verschrikkelijk om vierde te worden, maar het is wel een spiegel. We kunnen goed verdedigen, maar creëren niet genoeg kansen. Daar moeten we in het vervolg aan werken."

Ook de Engelse aanvoerder Barry Middleton was goed ziek van de nederlaag. "Als je in de halve finale staat is de vierde plaats de enige die je niet wilt halen. Dat is ons nu een aantal keer overkomen en het begint pijn te doen."

Toch ziet hij ook lichtpuntjes. "We hebben ons weerbaar getoond dit toernooi. Daar moeten we op voortbouwen. Maar dat doe je niet nu. Dat begint als we weer thuis zijn."