Meppelink en Van Iersel naar halve finale in Moskou

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finale van de Grand Slam in Moskou. Het duo dat vorige week Europees kampioen werkte vandaag maar liefst drie partijen af. 

De dag begon met een zege op het Russische duo Ekaterina Syrtseva en Alexandra Moiseeva (9). Het werd 19-21, 21-19 en 15-7. In de achtste finales won het Nederlandse koppel opnieuw van twee Russinnen. Evgenia Ukolova en Maria Prokopeva (10) werden met 21-17 en 21-12 verslagen. 

Meppelink en Van Iersel zijn als dertiende geplaatst in Moskou. In de kwartfinale werd van het Braziliaanse duo Juliana Felisberta en Maria Antonelli (20) gewonnen met 21-11 en 23-21. Voor een plek in de finale wacht zondagmorgen het Amerikaanse koppel April Ross en Kerri Walsh (2). Walsh is drievoudig olympisch kampioen en Ross pakte tijdens de Olympische Spelen in Londen een zilveren medaille. 

Er kwamen zaterdag nog twee andere Nederlandse duo's in actie. Jantine van der Vlist & Rimke Braakman verloren in de eerste eliminatieronde en bij de heren kwamen Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst tot de achtste finales.