[Groep A] Uitslag Mexico - Kameroen

Mexico heeft zijn eerste duel in groep A van het WK voetbal gewonnen. De Mexicanen waren in Natal te sterk voor Kameroen; het werd 1-0 door een goal in de tweede helft van Peralta.

Na een half uur waren er al drie doelpunten gevallen. Echter werden ze alle drie afgekeurd, waarbij Mexico het meest te klagen had op de arbitrage. Twee goals kwamen van de Mexicaanse kant, die beide ten onrechte afgekeurd. De meest duidelijke was de tweede goal, daarbij werd een corner doorgekopt door een speler van Kameroen, maar de Colombiaanse grensrechter zag dit anders en daarom telde de goal van Dos Santos niet. Eerder werd een goal van Choupo-Moting van Kameroen wel terecht afgekeurd.

Dat waren echter niet de enige kansen in het door flinke regenbuien geteisterde Natal. Eto'o schoot via de keeper naast na een goede aanval en de Mexicanen Moreno en Márquez liepen vijf minuten elkaar in de weg terwijl ze vrij stonden voor de goal.

Na rust was na een kwartier de eerste kans voor Kameroen; maar de vrije trap van Assou-Ekotto ging via de Mexicaanse muur net naast. De goal viel even later echter aan de andere kant. Een schot van Dos Santos kon nog worden gekeerd door Itandje, maar in de rebound was het alsnog raak via Peralta.

Na de goal bleef Mexico domineren, maar wist het net als zijn opponent geen noemenswaardige kans te creëren. De Afrikanen leken niet beter te kunnen, maar probeerden er toch nog een slotoffensief uit te persen. Een voorzet van Moukandjo kwam net niet aan bij Eto'o en in blessuretijd kopte een vrijstaande Moukandjo in de handen van Ochoa. Aan de andere kant kreeg Hernandez nog een open kans, maar die bal ging wonderwel er niet in, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor Mexico.