Tien maanden cel geëist voor dodelijk ongeluk A2

Tegen een 20-jarige man uit Beesd, die twee jaar geleden op de A2 bij Hedel met zijn auto van een talud schoot, heeft het Openbaar Ministerie vrijdag tien maanden cel geëist. Bij het ongeluk kwamen drie mede-inzittenden om het leven. De verdachte hield aan het ongeluk ernstig letsel over.

De man staat terecht voor het doodrijden van de drie passagiers. Behalve de tien maanden cel hoorde de verdachte nog eens vijf maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Als het aan het OM ligt, mag hij bovendien vier jaar geen auto besturen, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De verdachte zou in oktober 2012 rond 04.00 uur bij een snelheid van 200 kilometer per uur de macht over het stuur zijn verloren. De auto schoot daarop in de berm, raakte het begin van de vangrail en schoot met hoge snelheid een talud af. Het voertuig kwam honderd meter verder neer op een spoorlijn.

De officier van justitie zegt dat er sprake is van 'grove schuld'. Omdat de snelheidslimiet in aanzienlijke mate is overschreden, valt de eis hoger uit. "De verdachte moet leven met het feit dat hij drie doden op zijn geweten heeft", aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet op 27 juni uitspraak.