Justin Bieber toch geen telefoondief

Justin Bieber wordt niet verder vervolgd wegens een aanklacht tot het afpakken van een mobiele telefoon in een park in Los Angeles. De officier van justitie oordeelde donderdag dat er geen schijntje bewijs is, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De 20-jarige zanger werd vorige maand door een vrouw aangeklaagd omdat hij haar telefoon zou hebben afgepakt. Volgens de vrouw werd de Canadees kwaad omdat hij dacht dat ze zonder toestemming foto's van hem maakte, die hij wilde wissen. Vervolgens zou Bieber de vrouw in het bijzijn van haar dochter hebben uitgescholden.

De politie heeft echter negen mensen verhoord die op het bewuste moment ter plaatse waren, en geen van hen heeft ook maar iets van het voorval gezien. De officier heeft de zaak doorverwezen naar de stedelijke rechtbank van Los Angeles. Daar zou Bieber opnieuw wegens het voorval kunnen worden aangeklaagd, maar gezien het gebrek aan bewijs lijkt dat onwaarschijnlijk.

Bieber is nog niet helemaal uit de problemen. Er lopen nog meerdere rechtszaken tegen hem, waaronder een waarbij hij eieren tegen het huis van zijn buurman zou hebben gegooid.