[WK Hockey] Australië naar finale na shoot-outs tegen VS

Australië heeft zich geplaatst voor de finale van het WK. In de halve finale wonnen de Australische vrouwen na shoot-outs van de VS, waardoor er een einde is gekomen aan het Amerikaanse sprookje. Kelsey Kolojejchick schreef twee minuten nog voor tijd nog wel de 2-2 op haar naam, maar dat mocht niet baten voor de Amerikanen.

In een groot gedeelte van de eerste helft viel er nog bar weinig te genieten voor het publiek in het Kyocera Stadion. Beide ploegen begonnen voorzichtig, versierden geen strafcorners en creëerden nauwelijks kansen. Precies op het moment dat Amerika een paar keer richting het vijandelijke doel trok, sloeg Australië toe. Kelly White gaf de bal vanaf de rechterkant van de cirkel voor en Emily Hurtz stond klaar voor de tip-in, maar de ongelukkige Lauren Crandall werkte de bal per ongeluk in haar eigen doel.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste helft. Amerika kreeg al snel een strafcorner en uit de kluts belandde de bal plotseling in de lucht bij de linkerpaal waar Crandall stond, die haar ongelukkige fout uit de eerste helft meteen kon herstellen. Zij werkte de bal echter net naast. Aan de andere kant van het veld hield de Amerikaanse goalie Jackie Kintzer haar ploeg in leven met twee uitstekende reddingen.

Een kwartier na rust kwamen de Verenigde Staten op gelijke hoogte. Kelsey Kolojejchick stond vastgeklemd tussen drie Australische verdedigers, maar kreeg de bal na een knappe actie toch in het doel: 1-1. Lang konden de Amerikanen echter niet van dit doelpunt genieten, want vijf minuten later bracht Anna Flanagan de Australiërs alweer op voorsprong door een strafcorner te benutten.

Toen stonden er nog twintig minuten op de klok. De Amerikanen namen het doel van Australië in die tijd meerdere keren onder vuur, maar scoorden aanvankelijk niet. Net toen Australië er met de overwinning vandoor leek te gaan, stak Kolojejchick er twee minuten voor tijd alsnog een stokje voor. Precies op tijd schoot ze de 2-2 binnen.

In de shoot-outs trokken de Verenigde Staten echter alsnog aan het kortste eind. De Amerikanen misten drie van de vier shoot-outs, waarna Jodie Keddy de beslissende shoot-out wel raak schoot en vervolgens bejubeld werd door haar Australische ploeggenoten.