Werkstraf voor Hagenaar die hond doodtrapte

Een man uit Den Haag die een hond zo erg mishandelde dat het dier doodging heeft daarvoor een werkstraf gekregen van 160 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk. Hij moet zich ook laten behandelen voor zijn agressie, oordeelde de politierechter in Den Haag donderdag. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

De 29-jarige man zorgde vorig jaar al een paar maanden voor de hond van een vriendin toen hij in maart vorig jaar aangifte deed van de mishandeling van het dier. Hij zei dat de hond in het Zuiderpark door een groep Antilliaanse jongens was toegetakeld. Het beest zou vervolgens thuis zijn bezweken.

Tijdens het onderzoek van de politie ging het er steeds meer op lijken dat de man de hond zelf had mishandeld. De politie had daar een week voor de dood van het dier ook al een melding over gehad. Agenten konden daar toen niets mee omdat het beest toen geen zichtbare verwondingen had.

Toen buren en medewerkers van de fietsenwinkel onder de woning van de aangever vertelden al vaker schop- en stompgeluiden te hebben gehoord, was voor de politie duidelijk dat de man waarschijnlijk zelf de dader was. In juli werd hij vervolgens gearresteerd. De Hagenaar ontkent nog steeds dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de hond.