[Update] Meer dan 3.000 handtekeningen voor AC-petitie

Onlangs maakte Ubisoft bekend dat er geen vrouwen speelbaar zouden zijn in Assassin's Creed: Unity. Jessica Smith is het daar niet mee eens en startte een petitie. Ondertussen heeft die petitie meer dan 3.000 handtekeningen.

''Deze petitie is gestart om onze teleurstelling in Ubisoft aan te duiden. Ubisoft-fans vinden het jammer dat er geen speelbare gekleurde mensen en vrouwen zijn in de co-op modus van de aankomende Assassin's Creed: Unity. We geloven dat de Assassin's Creed-series niet de eisen van zijn spelers goed genoeg begrijpt. Dat er geen vrouwen speelbaar zijn zou door een te kort van middelen komen en een ethnische minderheid zou niet eens aan gedacht zijn. Representatie is een belangrijk iets en in een spel wat zegt dat het 5.000 NPCs heeft is dit niet genoeg.'' Aldus Jessica Smith.

Wat vinden jullie ervan? Is het belangrijk dat er genoeg diversiteit als geslacht en huidskleur is in een spel? Of doet het er niet zoveel toe? 

Update 14:08
De directeur van Assassin's Creed Unity, Alex Amancio, heeft een reactie gegeven op de petitie.

“Wij vinden dat de Assassin's Creed-serie (…) niet aan alle noden voorziet van de demografie (van de fans). Representatief zijn is belangrijk en in een spel waar 5000 NPC’s voorkomen, hebben wij het niet goed genoeg gedaan. (…) Dat gedoe over ‘animaties’ had er niets mee te maken. (…) Nogmaals, we vertellen het verhaal van Arno – het is het verhaal van dat personage. De reden dat we het gezicht veranderen en het lichaam houden is omdat we mensen de spullen, die zij oppakken tijdens het ontdekken van het spel, willen laten tonen (aan elkaar). Daarom hebben wij (die feature) gehouden.”