Chauffeur ontkent schuld aan ongeluk Tracy Morgan

De vrachtwagenchauffeur die ervan wordt verdacht het auto-ongeluk te hebben veroorzaakt waarbij komiek Tracy Morgan zwaargewond raakte zegt onschuldig te zijn. Dat deed hij woensdag in de rechtbank. Kevin Roper wordt aangeklaagd wegens doodslag en vier gevallen van geweldpleging. Zijn borgsom is vastgesteld op vijftigduizend dollar.

De chauffeur zou afgelopen weekeinde langzaam rijdend verkeer hebben geprobeerd te ontwijken en daarop de luxe bus waarin Morgan en enkele vrienden zaten hebben geramd. De politie heeft de audio-opnamen van telefoontje naar de hulpdiensten vrijgegeven. Daarin vertellen ooggetuigen dat de wagen omsloeg en op de zijkant belandde. In totaal waren zes voertuigen betrokken bij het ongeluk.

Roper zou voor het ongeluk ruim 24 uur niet hebben geslapen. Momenteel wordt onderzocht of de lange afstanden hij aflegde voor zijn werk hebben een rol hebben gespeeld bij het ongeval. Morgan ligt in kritieke, maar stabiele toestand in het ziekenhuis. De 45-jarige komiek, onder meer bekend van de tv-serie 30 Rock, brak bij het ongeluk zijn dijbeen, neus en verschillende ribben.