Haas toch niet in zee met Dallara

Gene Haas zal zich voor de bouw van een chassis van zijn nieuwe Formule 1-bolides toch niet tot Dallara gaan wenden. De Amerikaan wil in 2016 met zijn renstal gaan debuteren en kiest er na lang beraad voor om het chassis in eigen huis te fabriceren.

Haas kreeg eerder dit jaar van autosportfederatie FIA het groene licht om volgend jaar of in 2016 met een team op de grid te gaan verschijnen. De steenrijke Amerikaan wil een groot deel van de auto's bij een technische partner, waarschijnlijk Ferrari, gaan betrekken. De regels van volgend jaar staan dat toe, waardoor het voor de achterhoedeteams makkelijker moet worden om aan goede onderdelen te komen. Slechts het chassis en bodywork moeten zelf gefabriceerd worden.

Als Haas volgend jaar de Formule 1 al had betreden dan had hij zich voor een chassis gewend tot Dallara, zo heeft hij aan Autosport laten weten. Voor 2016 is meer tijd, waardoor de eigen faciliteiten op orde kunnen worden gebracht. Haas hoopt binnenkort bekend te maken welke technische partner de voorkeur krijgt. Hij sprak afgelopen weekend in Canada langdurig met Ferrari en kort met Mercedes.