[Sportblog] Blatter gaat los & Balotelli gaat trouwen

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Blatter soepel in de heupen
De laatste weken zijn niet de makkelijkste uit de loopban van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Toch laat de Zwitser nauwelijks merken dat alle kritiek hem wat doet. Gisteren, tijdens een congres van de FIFA in Sao Paulo, gooide de 78-jarige er zelfs nog een ongemakkelijk dansje uit. Blatter werd op het podium vergezeld door Sportblog-favoriet Fernanda Lima die we nog kennen van de WK-loting. Lima moest ook wel een beetje lachen hoe de oude man zich liet tijdens een muzikaal intermezzo.


Sepp Blatter laat zich gaan (Bron: YouTube)

Mario Balotelli gaat trouwen
Voetballer Mario Balotelli heeft vlak voor aanvang van het WK voetbal in Brazilië zijn Belgische vriendin Fanny Neguesha ten huwelijk gevraagd, laat Novum weten. "Ze zei ja... de belangrijkste ja van mijn leven", zette de Italiaanse spits maandagnacht op Instagram.

Op de foto is de hand van het Brusselse model te zien met een diamanten ring, evenals van een tropisch strand bij nacht. "Daar heb ik haar gevraagd", schreef het enfant terrible, dat inmiddels al ter voorbereiding van het WK in Brazilië is. Italië speelt zaterdag de eerste wedstrijd tegen Engeland.

De superster van de Squadra Azzura stapt pas na het WK in het huwelijksbootje. Het stel is sinds vorig jaar bij elkaar. De relatie van de twee staat al tijden in de belangstelling van deze rubriek. Zo meldden we eerder (onterecht) dat het stel uit elkaar zou zijn en hebben we bericht over een slippertje van de voetballer.

Tweede helft begint zonder België
De Belgische hockeyvrouwen zijn tijdens de rust in de wedstrijd tegen Zuid-Korea waarschijnlijk in slaap gevallen. Terwijl de Aziaten al klaar stonden voor de tweede helft kwamen onze zuiderburen plots in alle haast het veld op rennen. In het hockey wordt er verwacht dat men gewoon op tijd is en dus begon het spel alvast. Gelukkig voor de Belgen konden ze met een dolle sprint nog net op tijd op het veld verschijnen om de vrije aanval van Zuid-Korea te stoppen. Nadat ook de keeper gearriveerd was - door haar zware kleding rende ze wat lastiger - kon de tweede helft dan ook voor België echt beginnen.


Daar komen dan eindelijk de Belgen (Bron: YouTube)

Wat denkt de voetballer op het voetbalplaatje?
Velen van onze lezers verzamelen ze of hebben ze ooit verzameld, de voetbalplaatjes. Zo snel mogelijk probeer je alle voetballers in het boek te krijgen zodat je lekker door een compleet boek kan bladeren en kijken wie er waar mee speelt. Maar sommige voetballers staan wel wat vreemd op de foto. Je vraagt je soms af waar ze nou aan dachten toen de foto gemaakt werd. Gelukkig is er nu het Twitter-account Panini Thoughts wat dit mysterie voor ons opheldert. Enkele leuke voorbeelden:

We zijn onder de indruk van Sharapova
En dan niet alleen van haar spel! De Russische tennisster won afgelopen weekend Roland Garros en dan is het de traditie dat de winnares met de Coupe Suzanne Lenglen bij de Eiffeltoren poseert. Voor de gelegenheid had de kampioene één van haar mooiste jurkjes uitgezocht. Altijd fijn om even zonder al dat gekreun van Sharapova te kunnen genieten.

Sharapova poseert voor de Eiffeltoren (Bron: NOS)

Sky Sports gaat Eredivisie uitzenden
Sky Sports gaat de komende vier seizoenen de Eredivisie uitzenden. Dit heeft de Enelse zender dinsdag laten weten. De Eredivisie zal worden uitgezonden op Sky Sports 5, een nieuw sportkanaal wat volledig in het teken zal staan van Europees voetbal.

Spectaculaire vangbal
Bij de cricketwedstrijd tussen Lancashire Lightning en de Yorkshire Vikings in de T20-competitie in Engeland is een bal op spectaculaire gevangen. Lancashire-batsman Tom Smith sloeg de bal en deze leek goed voor een zes. Adam Lyth and Aaron Finch wisten dat op spectaculaire wijze te voorkomen. Lyth sloeg de bal vanuit de lucht terug het veld in waardoor Finch de bal kon vangen. Smith ging uit voor 55 punten. Nottinghamshire won uiteindelijk de partij met 33 runs.


De spectaculaire vangbal (Bron: YouTube)