'Zeemonster vreet witte haai op'

Australische wetenschappers vermoeden dat een witte haai onlangs is opgevroten door een nog onbekend zeemonster.

Onderzoekers hadden een sensor op het dier aangebracht om het gedrag van de haaiensoort te kunnen bestuderen. Ze waren dan ook erg verrast toen de sensor na vier maanden aanspoelde op een strand. De data die op het apparaat werd aangetroffen was nogal verrassend.

Het lijkt erop alsof het dier nietsvermoedend aan het doen waar hij goed in is was: zwemmen, gewoon z'n eigen ding aan het doen. De data op de sensor laat zien dat plotseling de temperatuur nogal steeg, bovendien werd het apparaat opeens zo'n zeshonderd meter de diepte ingetrokken.

Reden voor de heren en dames wetenschappers te denken dat het toch niet onaanzienlijke visje is opgegeten door een groter roofdier. De temperatuursstijging is te verklaren doordat de zender in de maag van een wat grotere levensvorm zat. Maar wat het nu is? Men tast nog in het duister.

De enige theorie die enigszins een verklaring geeft voor de toestand is dat de haai is aangevallen door een kolossale , kannibalistische soortgenoot. Maar zeker weten doet men het niet.