'Papieren folder is milieuvervuiling'

Iets meer dan de helft van FOK!-end Nederland (51 procent) vindt papieren folders milieuvervuilend. Een nee/nee-sticker op de bus levert dan weliswaar nog maar 15 in plaats van 40 kilo folderpapier op volgens gebruiker Kalizec, maar dat is dan toch nog 15 kilo teveel.

Bezorger ebke kost de nee/nee-sticker vooral extra tijd en hij vindt het zonde van de tijd en folders die hij zinloos bezorgd. SiGNe noemt als nadeel dat de nee/nee-sticker niet beschermt tegen geadresseerde reclame. Kostertjuh heeft de nee/nee-sticker vooral veel uitgaven aan impulsieve aankopen gescheeld.

33 procent van de FOK!-ers heeft liever papieren folders in de hand dan digitaal. Als argumentatie geeft onder andere Yi-Long op dat een pak papieren folders overzichtelijker is en dat er vaak waarde- of kortingsbonnen bij zitten. BasOne noemt nog dat het helpt met besparen bij de lokale buurtsuper doordat je meer overzicht hebt op wat er in de aanbieding is.

Negen procent vindt het vooral handig voor de kattenbak, caviakooi en dergelijke. FOK!-er copernicus gebruikt de papieren folder zelf als alternatief voor wc-papier. Hij veegt dus letterlijk zijn kont af met de folders.

Vier procent dankt extra inkomen of leeft van de inkomsten van het oude papier. Totaal drie procent reageerde met ja of nee en een toelichting.