Hond afgepakt na mogelijke hongerdood soortgenoot

Nadat een hond vermoedelijk door ondervoeding is overleden, heeft de Friese politie woensdag een andere hond van dezelfde eigenaar afgepakt. De in beslag genomen hond is net als de overleden hond sterk vermagerd, meldt de politie.

De eigenaar uit Leeuwarden had de dierenambulance woensdagochtend gebeld omdat een van zijn Amerikaanse staffords was overleden. De medewerkers van de dierenambulance zagen dat het dier broodmager was en namen het mee naar een dierenartsenpraktijk, waar de doodsoorzaak wordt onderzocht. Ook werd de dierenpolitie gewaarschuwd omdat het vermoeden bestond dat er nog een hond in huis was.

Toen de dierenpolitie bij het huis aan de Pieter Stuyvesantweg aanbelde, bleek de 31-jarige eigenaar niet thuis. De agenten zijn daarom zelf de woning binnengegaan en vonden inderdaad een sterk vermagerde stafford. Het dier woog nog maar 11 kilo, terwijl een volwassen exemplaar normaal rond de 30 kilo weegt. De hond is ondergebracht bij een opvangadres. De bewoner wordt binnenkort door de politie verhoord.