Honderden tips over paardenmishandelingen

De politie heeft sinds dinsdagavond honderden tips gekregen in het onderzoek naar een groot aantal mishandelingen van paarden. Naar aanleiding van een oproep van het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden in totaal vierhonderd suggesties via telefoon en internet doorgegeven, meldt de politie woensdag.

De kijkers maakten melding van nog eens tien mishandelingen. Tot nu toe waren bij de politie ongeveer zestig zware mishandelingen bekend, waarvan veertig op dezelfde wijze. De politie vermoedt dat de incidenten verband met elkaar hebben.

In een jaar tijd werden de paarden, voornamelijk merries, toegetakeld met snijwonden in het achterlijf. De verminkingen deden zich in het hele land voor. Ook zijn er enkele incidenten bekend in de grensstreken in Duitsland en België.

De politie kreeg onder meer namen van personen die mogelijk met de mishandelingen te maken hebben en tips over een stok die door de mogelijke dader is achtergelaten. Behalve de stok werd ook een stanleymes aangetroffen en ergens anders een suikerbiet. Mogelijk heeft de dader de paarden daarmee gelokt.