Geen speelbare vrouwen in Assassin's Creed: Unity

Ubisoft heeft in een interview met Polygon gezegd dat er geen vrouwen speelbaar zijn in de co-op modus van Assassin's Creed: Unity. Ze waren wel gepland maar Ubisoft had uiteindelijk de middelen er niet voor om het haalbaar te maken.

''Het is dubbel de animaties, dubbel de stemmen, en dubbel het aantal assets. Vooral omdat we met aanpasbare assassins hebben. Het was echt een hoop extra werk.'' Aldus Alex Amancio, creative director bij Ubisoft.

In de co-op zal iedereen zijn personage kunnen aanpassen, maar iedereen zal zich zien als Arno, de protagonist in dit deel van het spel. Andere spelers zullen allemaal een ander gezicht hebben.

''We waren er al mee begonnen, maar moesten er uiteindelijk mee stoppen. Ik kan niet spreken voor de toekomst van de serie, maar het productie-team was er enthousiast over. Dus mogelijk dat we het in toekomstige delen wel zien.'' Aldus Bruno St. Andre, level designer bij Ubisoft.

Later tijdens de E3-stream van Twitch zei producer Vincent Pointbrand dat Assassin's Creed: Unity het eerste spel zal zijn sinds Assassin's Creed 2 dat geen competitieve multiplayer zal hebben. ''We zullen geen PVP terugbrengen dit jaar, je zal moeten wachten.''

Assassin's Creed: Unity komt uit op 28 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.