Lahm en Müller verlengen contract bij Bayern

Bayern München heeft de contracten van Philipp Lahm en Thomas Müller met twee jaar verlengd. Lahm ligt nu tot medio 2018 vast bij de Duitse kampioen, Müller blijft nog een seizoen langer aan de club verbonden. Beide voetballers doorliepen de jeugdopleiding van Bayern, al debuteerde Lahm als huurling voor VfB Stuttgart op het hoogste niveau.

"Beide spelers zijn belangrijke bouwstenen voor Bayern", zegt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern. "Ze zijn de club sinds het begin van hun carrière trouw gebleven en zullen ook in de toekomst een belangrijke rol spelen."

Lahm maakt sinds 2005 deel uit van het eerste elftal en groeide uit tot aanvoerder. Hij begon als vleugelverdediger, maar speelt sinds de komst van coach Pep Guardiola meestal op het middenveld. De 24-jarige Müller sloot in 2008 bij de selectie aan. Vorig seizoen veroverde het tweetal de Champions League met Bayern.

"Het is zeker mijn laatste contract", laat de 30-jarige Lahm weten. "Het was altijd mijn wens om mijn loopbaan hier te beëindigen." Momenteel bereiden Lahm en Müller zich met Duitsland voor op het WK.