Oostelijk treinverkeer weer opgestart

De problemen aan het spoor tussen Ede-Wageningen en Arnhem zijn opgelost. Sinds woensdagochtend rijden de treinen weer, meldt de NS.

Het treinverkeer lag sinds dinsdagochtend stil nadat een blikseminslag voor flinke schade zorgde. De schade was zo groot dat de reparatiewerkzaamheden niet in een uur paar uurtjes waren afgerond.

De blikseminslag bracht zware schade toe aan zogeheten relaiskasten waarmee seinen en wissels worden aangestuurd. Ook waren meerdere kabels doorgebrand en was een systeem voor het aansturen van spoorovergangen beschadigd. Het getroffen traject was vier kilometer lang.

Door de storing was er geen treinverkeer mogelijk tussen Wolfheze en Ede-Wageningen. Tussen Arnhem en Nijmegen reden minder treinen.

Overigens is het treinverkeer van en naar Duitsland nog niet helemaal hersteld na de fikse onweersbuien van maandag. De internationale trein naar Berlijn rijdt woensdag wel, maar reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en vertraging. De trein tussen Amsterdam en Frankfurt rijdt niet.