Yolanthe geschokt door ervaringen pestslachtoffers

Yolanthe Sneijder-Cabau is diep geraakt door de pesterijen waar veel jongeren slachtoffer van zijn. De actrice speelt een rol in de jeugdfilm Stuk!, gebaseerd op het gelijknamige boek over pesten. De verhalen die ze tijdens de productie hoorde van pestslachtoffers zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten.

"Ik kreeg echt heel heftige verhalen te horen", zegt ze voor de camera van Novum Nieuws. "Het lijkt wel steeds erger te worden en ik denk dat sociale media daar wel een grote rol in spelen. Het is heel makkelijk om elkaar over internet te bedreigen, uit te schelden en groepjes te vormen. En op school gaat dat dan nog even door."

Ex-Miss Universe Nederland Kim Kötter en haar vriend, zanger Jaap Reesema, zijn het daar mee eens en kunnen zelfs spreken uit ervaring. "Dat zie je als wij ergens op internet staan en je leest de reacties eronder", zegt Reesema. "Je wordt gewoon afgemaakt, ze willen je bijna dood hebben, dus kun je je voorstellen dat het bij kinderen zo erg moet zijn."

"Ik werd een keer echt behoorlijk bedreigd onder elk artikel", vertelt Kötter, die ook een rolletje heeft in Stuk! "Toen is via de politie achterhaald dat het steeds dezelfde persoon bleek te zijn." Ze denkt dat het mensen zijn 'die waarschijnlijk niets te doen hebben'. "En misschien jaloers zijn, afgunst hebben en je willen pakken."