Storing oostelijk treinverkeer tot woensdagochtend

Het treinverkeer tussen Ede Wageningen en Arnhem ligt zeker nog tot woensdagochtend stil vanwege reparatiewerkzaamheden nadat een blikseminslag voor flinke schade zorgde. Dat meldt ProRail dinsdag op Twitter.

De bracht blikseminslag dinsdagochtend zware schade toe aan zogeheten relaiskasten waarmee seinen en wissels worden aangestuurd. Ook zijn meerdere kabels doorgebrand en is een systeem voor het aansturen van spoorovergangen beschadigd.

Het getroffen traject is vier kilometer lang. "Onze aannemer is ter plaatse en werkt hard aan herstel zodat treinen zo snel mogelijk weer kunnen rijden", is te lezen op de site van ProRail.

Het gaat om een 'tijdrovende klus', de defecten zijn moeilijk op te sporen. "Met het blote oog zie je niet direct wat er kapot is. Het gaat om beschadigingen in en rond een zestal kasten met honderden kabeltjes. Je meet in de ene kast of het communiceert met de andere kasten én of de communicatie richting het spoor (bediening van seinen en wissels) functioneert. Dat is zeer tijdrovend werk", aldus de spoorbeheerder.