Reeks ramkraken en inbraken opgelost in Maastricht

De politie heeft elf verdachten aangehouden voor een reeks ramkraken, autodiefstallen en woninginbraken in Maastricht. Twee mannen en een jongen zitten nog vast, meldt de politie dinsdag.

De elf worden verdacht van betrokkenheid bij 37 ramkraken, negentien autodiefstallen en 75 woninginbraken. Bij invallen in Maastricht en het Belgische Lenaken onder meer 147 laptops, zeventig camera's, vijfhonderd flesjes parfum en vierhonderd pakjes sigaretten gevonden.

De elf maken deel uit van een groep van 38 mensen, onder wie elf minderjarigen, die voor veel overlast zorgen in en rond Maastricht. De meesten zijn familie of bekenden van elkaar. Ze plegen alleen of in wisselende samenstellingen misdrijven en begaan overtredingen.

Van de groep zijn dit jaar 28 mensen aangehouden, sommigen meerdere keren. In totaal zijn binnen de groep 75 aanhoudingen verricht voor onder meer winkeldiefstal, bedreiging en mishandeling.

Politie, justitie, gemeente, woningcorporaties, jeugdzorg, de Belastingdienst en reclasseringsorganisaties trekken nu samen op om de groep aan te pakken.