El-Sissi wil optreden tegen seksueel misbruik

De Egyptische minister van binnenlandse zaken moet alles in het werk stellen om seksueel misbruik te bestrijden. Dat heeft de nieuwe president van het land, voormalig legerleider Abdel-Fattah el-Sissi dinsdag gezegd.

Vorige week vaardigde interim-president Adly Mansour een presidentieel decreet uit waarmee seksueel misbruik voortaan als misdrijf wordt gezien, waarop een maximale gevangenisstraf van vijf jaar staat. El-Sissi liet weten dit decreet definitief tot wet te willen maken.

Tijdens vieringen van de beëdiging van El-Sissi zondag vond er een reeks van seksueel misbruik van vrouwen plaats. Een moeder en haar tienerdochter werden door een menigte aangevallen, wat tot grote woede leidde.

Drie mannen die in verband met seksueel misbruik zijn opgepakt, moeten onmiddellijk worden berecht, oordeelde het openbaar ministerie. El-Sissi gaf zijn minister van binnenlandse zaken, Mohammed Ibrahim, ondertussen opdracht een agent te onderscheiden die het tienermeisje redde uit de klauwen van haar belagers.