Tilburger opgepakt voor dragen Satudarah-kleding

Een 27-jarige Tilburger is zaterdagnacht aangehouden omdat hij een T-shirt droeg dat duidelijk verwees naar motorclub Satudarah. Agenten hadden hem vrijdagnacht al gewaarschuwd dat bikers in zogeheten full colours tussen 22.00 uur en 06.00 uur en bij evenementen niet welkom zijn in de gemeente.

De Tilburger droeg zondag rond 01.00 uur op de Paleisring een trui van de supportclub van Satudarah. Hij vertoonde zich zaterdagnacht op de Heuvelring toch met een T-shirt waarmee hij het zogenoemde colourverbod overtrad. Het is de eerste keer dat iemand hiervoor wordt gearresteerd.

De gemeente nam de maatregel om een prettige sfeer te creëren voor het uitgaanspubliek in de stad. In eerste instantie zou het verbod op motorkleding met insignes van motorclubs altijd gelden, maar dat werd na een gesprek met leiders van de motorclubs Satudarah en No Surrender versoepeld. Motorclubleden mogen zich overdag dus wel in vol ornaat vertonen in het centrum van Tilburg.

Burgemeester Peter Noordanus (PvdA) kondigde het verbod eind april aan na een aantal geweldsincidenten. De gemeente verzocht de ongeveer honderd eigenaren van horecagelegenheden in het centrum van de stad direct de politie te bellen als ze motorrijders in verboden kleding signaleren.