Teleurstelling over resultaat veiling nucleaire top

De veiling van meubels en andere spullen die tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) eind maart in het World Forum in Den Haag zijn gebruikt, is teleurstellend verlopen. Dat laat het bedrijf Fraai Projecten, dat verantwoordelijk was voor de inrichting van het congrescentrum, weten aan Omroep Brabant.

Zo is de enorme vergadertafel niet verkocht, maar zijn ook allerlei andere speciale meubels blijven staan. "Ik had er veel meer van verwacht, maar we hebben maar een paar dingen verkocht. Niemand liep warm voor de topstukken", aldus eigenaar van Fraai Projecten Koen van Berlo.

Aan de vergadertafel hing na afloop van de nucleaire top nog een prijskaartje van 24.150 euro. De prijs werd voor de veiling met ongeveer de helft verlaagd, maar volgens Omroep Brabant is er geen enkel bod op gedaan.

Tot verbazing van Van Berlo was voor huis-, tuin-, en keukengerei wel veel belangstelling. "Op bureaustoelen is bijvoorbeeld wel goed geboden, maar die zijn helemaal niet bijzonder. Die hebben ze bij de Kwantum ook", zegt hij tegen de regionale omroep.

De overgebleven spullen staan voorlopig weer bij Fraai Projecten in de loods. Een deel gaat waarschijnlijk opnieuw onder de hamer, andere spullen worden verhuurd. Wat er met de enorme tafel gaat gebeuren is nog niet bekend.

De NSS werd op 24 en 25 maart in Den Haag gehouden. 58 wereldleiders of hun vertegenwoordigers, vijfduizend delegatieleden en drieduizend journalisten streken twee dagen neer in de Hofstad. Op de top werd gesproken over nucleair terrorisme en hoe te voorkomen dat informatie daarover in verkeerde handen terechtkomt. De top was de grootste conferentie die ooit in Nederland is gehouden.