Seks altijd bespreekbaar voor Doutzen Kroes

Doutzen Kroes kon vroeger thuis alles over seks bespreken. "Mijn moeder was er heel goed in", zei het topmodel vrijdag bij de viering van het tienjarig bestaan van dance4life voor de camera van Novum Nieuws. "Zij nam ons apart en ging ervoor zitten en dan zei ze: ik ga jullie uitleggen hoe het allemaal werkt."

Ondanks de goede bedoelingen van haar moeder zat Kroes, die ambassadeur is voor dance4life, niet altijd te wachten op een goed gesprek over seks. "Dat wil je dan toch niet als kind, maar ze heeft wel heel erg haar best gedaan en het was altijd bespreekbaar", aldus het 29-jarige hoogzwangere model, dat binnen ongeveer acht weken haar tweede kind verwacht. "En zo wil ik het ook doen."

Rens, de jongere zus van Doutzen, besprak haar seksleven vooral met vriendinnen. "Eerlijk gezegd waren wij daar heel open in en konden we alles bespreekbaar maken. Misschien is dat wel iets Fries." Rens denkt dat het verder belangrijk is om op school veel over seks en voorbehoedsmiddelen te praten. "En Sex and the City kijken, daar praten ze er ook veel over."