[WK Hockey] Engeland zakt tegen Zuid-Afrika opnieuw door het ijs

De vrouwen van Zuid-Afrika hebben in het GreenFields Stadion Engeland een pak slaag gegeven. Op vrijdagmiddag wonnen de Zuid-Afrikanen met 4-1. Engeland heeft na drie wedstrijden nog geen één punt, Zuid-Afrika heeft er nu drie.

Engeland begon sterk aan de wedstrijd en kreeg het eerste kwart ook de meeste kansen. Zuid-Afrika moest het in het begin vooral hebben van de fouten in de Engelse verdediging. Engeland combineerde tot de cirkel van de opponent goed, maar de laatste, beslissende pass bleef telkens uit. Zuid-Afrika ging daarentegen wel effectief om met de kansen. De eerste echte kans voor de ploeg van Giles Bonnet werd direct afgerond door Kathleen Taylor, die oplettend bij de tweede paal een backhandschot in de goal tipte, 1-0.

Engeland liet de resterende minuten van de eerste helft Zuid-Afrika steeds meer in het spel komen. Het spel van de Engelsen werd daarentegen alsmaar slordiger. Sulette Damons, die haar honderdvijftigste cap speelde voor de Zuid-Afrikaanse ploeg,  onderschepte de bal van een Engelse verdediger en rondde haar actie prachtig af met een harde backhand. Keepster Maddie Hinch kon hier niet meer aankomen, 2-0.

Na rust opende Zuid-Afrika sterk en kreeg de ploeg binnen een minuut een kans om de voorsprong uit te breiden. Kathleen Taylor bleef deze keer echter niet kalm tegenover de Engelse sluitpost. Ook Engeland kreeg een minuut later een opgelegde kans, maar deze bleef ook onbenut. Binnen vijf minuten was het dan wel raak voor Zuid-Afrika. Engeland stond met een man minder en daar maakte Russell Shelley goed gebruik van. Ze tipte de 3-0 binnen. Ruim tien minuten later kreeg Engeland opnieuw een groene kaart. Ook deze keer strafte Zuid-Afrika hard af. Dirkie Chamberlain benutte het overtal, 4-0.

Met nog een kwartier op de klok maakte ook Engeland het eerste doelpunt. Nicola White schoot de bal hard op de plank, 4-1. Engeland kreeg nog drie strafcorners in de laatste vijf minuten, maar kwam niet meer tot scoren.