Vakantiedrukte komt op gang

De drukte op de wegen vanwege het pinksterweekend begint op gang te komen. Rond 14.50 uur stond er circa 63 kilometer file op de Nederlandse snelwegen, meldt een woordvoerder van de ANWB. Vooral op de A1 is het druk.

Op de A1 van Amersfoort richting Amsterdam is een auto met een aanhanger geschaard. De linkerrijstrook tussen Eembrugge en Soest is daardoor afgesloten. Vanaf knooppunt Hoevelaken staat tien kilometer file. Ook de andere kant op, de vakantieroute, zorgt het ongeluk door kijkers voor vertraging. Daar staat voor Eembrugge zeven kilometer file.

Overal op de weg is het drukker, aldus de zegsvrouw. Op de A12 vanaf de Duitse grens staat tussen afrit Beek en Zevenaar rond de vijf kilometer file. Die wordt vooral veroorzaakt door vakantieverkeer vanuit Duitsland richting Nederland.

Tijdens het pinksterweekend knijpen volgens de ANWB naar verwachting zo'n achthonderdduizend Nederlanders er een paar dagen tussenuit in binnen- of buitenland. Vakantieparken en campings worden druk bezocht, maar ook recreatiegebieden, stranden en attractieparken trekken vanwege het goede weer vermoedelijk veel mensen.