[NBA] Uitslag eerste wedstrijd finale

San Antonio Spurs heeft het eerste duel tegen Miami Heat in de finale van de NBA gewonnen. De basketballers uit Texas waren voor eigen publiek met 110-95 te sterk voor de titelverdediger. Door problemen met de airconditioning liep de temperatuur in de hal flink op. Miami-sterspeler LeBron James viel voortijdig uit met kramp.

Juist op het moment dat James in de slotfase naar de kant moest, nam San Antonio afstand. In het vierde kwart maakte de thuisploeg 36 punten tegenover zeventien van Miami. Tim Duncan was topscorer bij de Spurs met 21 punten. Hij pakte ook tien rebounds. James maakte 25 punten, maar dat was voor de bezoekers niet voldoende voor de winst.

"Het was voor beide teams zwaar", zei San Antonio-coach Gregg Popovich na afloop. "We probeerden snel door te wisselen, want de jongens zaten er aardig doorheen. Het was heel warm op het veld."

Miami en San Antonio stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in de finale. Toen trok de formatie uit Florida aan het langste eind in de best-of-sevenserie. De tweede ontmoeting van deze eindstrijd is zondag opnieuw in San Antonio.