Alonso: "Geen pensioen voor derde wereldtitel"

Formule 1-coureur Fernando Alonso is er nog altijd op gebrand om zijn derde wereldtitel binnen te slepen. De Spanjaard was in 2005 en 2006 met de Renault de beste en kwam enkele keren met de Ferrari dichtbij. Toch moet de 32-jarige rijder nog wachten op zijn derde triomf.

Alonso sprak zijn ambities uit tegenover de BBC. "We zijn hongerig voor succes, wachten op onze kans om kampioen te worden. Daar mikken we op en totdat we die honger stillen denk ik niet aan stoppen. Het is iets waar ik naartoe werk en waar ik op hoop. Drie titels betekent echt weer een stap. Niet dat ik ontevreden ben met twee kampioenschappen, maar met een derde kom je in een illuster rijtje vol grote namen."

"Ik ben twee maal dicht bij een derde titel gekomen en hopelijk is de derde keer in dit geval scheepsrecht. Ik heb nog wel wat goede, competitieve jaren in me. Ik weet niet hoeveel precies, drie, vijf of zeven, maar ik ga nog wel even door."

Het enige dat Alonso in de weg kan staan is het plezier dat hij aan het racen beleeft. De auto's zijn stukken zwaarder dan in het verleden en tijdens een race kan er nauwelijks op de limiet gereden worden. Dit omdat zowel de banden als de rest van de spullen zoveel mogelijk gespaard moeten worden.