[WK Hockey] Engelse mannen verslaan Maleisië in saai duel

De mannen van Engeland hebben tegen Maleisië hun tweede overwinning op het WK geboekt, 2-0. In het Kyocera stadion overtuigde de ploeg van bondscoach Bobby Crutchly allerminst, al kwam de overwinning nooit echt in gevaar.

In een saaie eerste helft waren de doelpogingen voor beide ploegen op één hand te tellen. Engeland kwam weliswaar al in de vierde minuut op voorsprong door een doelpunt van Mark Gleghorne, maar daarna duurde het bijna twintig minuten voor de tweede kans te noteren viel. De Engelsen waren duidelijk sterker, maar lieten de Aziaten in de beginfase het spel maken. De nummer dertien van de wereld was echter niet in staat het de eilandbewoners lastig te maken.

Na tien minuten spelen kwam Hafifi Hanafi in een ultieme poging te scoren hard in aanraking met de keeper George Pinner. De Maleisiër moest het veld per brancard verlaten en kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in actie.

Engeland leek zijn voorsprong voor rust toch nog te verdubbelen maar het vizier van Tom Carson stond tot tweemaal toe niet op scherp. Aangezien Maleisië ook geen kans meer kreeg gingen de Engelsen met een 1-0 voorsprong rusten.

Vanaf het begin van de tweede helft nam Engeland het initiatief. Na tien minuten spelen resulteerde dit in de eerste strafcorner van de wedstrijd. De inzet van Carson werd echt gekeerd door de goalie van Maleisië. Ook in het vervolg van het duel waren de spaarzame kansen voor de Engelsen, maar Kumar Subramiam redde keer op keer. In de slotminuten van het duel kregen de Maleisiërs nog twee strafcorners, de gelijkmaker zat er alleen niet in. Aan de andere kant was het met nog vier minuten op de klok wel raak. Strafcornerspecialist Ashley Jackson(foto) zorgde met een harde sleep voor de 2-0 eindstand.

Engeland gaat met zeven punten voorlopig aan de leiding in poule A, maar kan later vandaag nog voorbij gestreefd worden door Australië, België en zelfs Spanje. Maleisië wacht, net als India, nog altijd op het eerste punt van dit WK.